Friday, December 7, 2012

Till Dani på hennes 26-årsdag.




Till den Du är att vara. 
Min kärlek.


Och klarljus, tanke, är vad Du såg Dig som.
Mycket klarljus behövdes också, för att den kärlek 
Du bär med Dig, inte skulle bränna Dig.

Och svårt blev det att läsa för Dig.



 moke chibi angel, av tussienou.
Denna teckning är liksom alla teckningar i denna blogg 
utförda av och har (c) copyright, Daniella Ringstedt, 2012.


Vem är det som Du ser i spegeln, Dani? Är det chibi på teckningen här ovan, henne Du tyckte om att göra när Du var 24 år gammal? Chibi  liknar mycket den lilla flicka, Dani, som jag tog på min axel en gång för länge sedan. Det är också den busunge som Pat en gång i tiden lärde sig att älska! Vem Pat var och är, det berättar Lars för Dig, men hellre om ett litet tag. 

Ja, den lilla flickan finns kvar. Och gillar Tanya Antideluviana, det gör jag inte särskilt, sa chibi. Inte mest i hela världen i alla fall. Klarljus, det vänstra öga som lilla chibi illbatting här ovanför tittar med, är inte av kyla. Klarljus är 'klarhet' och det är en annan sak, det! som i klartänkt. Om Du läser de andra kapitel vi skrivit, ser Du att där används 'bilder' , att berätta. Gud beskriver så sin 'vänstra sida', ja mycket gärna som lämpligt är, vänster öga som 'klarljus'. Klarljus är tanke, klokskap och vishet. Ju högre upp vi går i skapelsens klarljus, ju 'kallare' där blir. Där formsatt liv finns som på vår jord är, blir klarljus utan kärlek kall. Klokskap blandar klarljus med kärlek och mot vishet går den kloke, där ännu mera ljus av många färger finns.

Mitt högraste öga är kärlek, sa chibi. Japp, så är det för mig också, sa Gud.  Ja, så lät vi vårt högra öga, hos mig liksom hos chibi, bli symbol för kärlek då. Och kärlek ser det klarljus inte förmår, chibi. Men klarljus förmår, längre! sa chibi. Kärleken klarar ingenting utan klarljus! Det hörs ju på själva ordet, det. Och med bara kärlek och inget klarljus hamnar en kvinna i alltför många sängar och blir på alla sätt utnyttjad. Så bestämde sig chibi för att det var och rådde därmed Dani att inte låta saker bli på sådant vis. För där riktig kärlek finns räcker inte ens atlantiskt klarljus till att hålla måtta! För kärleken förleder och kärlek den försvinner. Och så lärde sig chibi och lärde sedan Dani, att blunda med sitt högra öga. Det öga som nog annars var minst lika bra, ja faktiskt bättre till skärpan, än det vänstra.





Kärlek är en doft. Och alla dofter försvinner inte. Doften av kärlek uppfyller hela den lilla stad på cote d'Azure, där Du just nu blev given en gåva. Hur gåvan ser ut, det får Du själv se efter, när Du kommer till Eze. Nyckeln till Ditt hus den får Du om ett litet tag av Lars. Ja, den fick komma litet senare. För så får det vara och så kanske det är, Dani, med luftslott och himmelska ängder och fantasier upp i det blå?

Men tänk om det är så som verklighet är? Men med luftslottet gjort av sten och med ängar som av praktisk orsak fick till välskött matta bli. Och fantasier det fick nog Dani när hon så skulle titta ut över nejden som i azurblått skimmer speglar både himmel och hav. Ja, havet vid cote d'Azure skiftar så till en färg som är lika vacker som den Din mammas linje stammar från! den linje som blev färgad av Skagens ljus. Och hur det gick till, det fick Du berätta själv, när Du så fick lust att göra. 

Så skall Du av Gud, som också råkar vara din farfar i detta liv, till 26-års gåva av mig få din egen doft tillbaka. Den doften har Du burit på sedan Du blev född, min älskling. Men det har jag som också är Gud på denna jord och litet till, ännu inte låtit Dig eller andra märka. Så kommer Du och sedan alla andra, att känna igen den doften. Och alla skall också känna igen Din doft, när Du finns i närheten. Den ros som doftar så som Du mitt älskade barnbarn, den doften finns inte ännu, annat än hos Dig. Ja, det är Du själv som har valt den!

Och den fick Du nu, när detta Du läste.
Och doftens 'färg' är röd, skiftande mot guld. 
Och så litet klarljus ovanpå. Så sa 
farfar Gud, till Dani. 

Den ros som så också skall bära Ditt namn, den väntar på Dig när Du kommer till Eze. Röd som kärlek är den, och av den röda färg som blandad med blåton från klarljus och ganska mycket grönt är en bild av Dig, som blomma. Vi får väl se om Du känner igen Dig, när Du ser den. Ja, det skall nog finnas litet andra blommor och också rosor vid Din plats i solen på Cote d'Azure, i Eze.


   

Yumi och Kiyomi, av tussienou.


Yumi och Kiyomi fick bli svala till sina färger. Lika svala som Dani såg kärlek klokt vara. Och hennes kärlek blev som dessas ögon och som växterna på ängen, grön. Grön som kärlek blir till djur och till natur. Men kärleken är också blå, som hav och sky där ovanför, påminner lilla chibi. Ja, klarljus det är också kärlek, som i klokskap, rättvisa, och att dela med sig. 

Men någon måtta fick det ändå va, sa chibi!

Det var Din pappa Lars eller snarare den Lars egentligen är bakom sitt 'dubbelnamn', som satte elohim till jorden. Och elohim, det var till del han själv det. För det är Lars häruppe hos mig som är 'El', den judar och elohim kallar 'fader'. Så skall det också visa sig att Din farfar Gud som också är 'Fadern', var den som i gestalt av Jesus Kristus gick ned till denna jord. Jag kallade mig då för Guds son. Detta då jag inte avser beträda min jord som Gud själv i Faderns gestalt förrän allt är 'klart'. Ja, åtminstone halvvägs, för längre ville jag inte vänta. Men jag tycks blanda mig i ändå, verkar det som, på något vis? 

hmmm. 

Så satte jag till jordar ned min son, emmanuel. Min son som också är Din far. Så skall på vår jord en tid av stora underverk följa där sonen som nu kallas Lars tillsammans med sin bror häruppe ifrån, han som Lars kallar Harry, samt Lars bror Thomas och Dani och David, få hjälpa till. Och Maria, min 'fru' ville också va' med och det fick hon, för ingen våga neka na'. Och sen kom en Eva med likaså. Ja, just den Eva, som till Ringstedt blev född. Ja så var det visst! Och sen tjocka släkten, barn och barnbarn, och  människor, jordänglar och elohim! 

Alla tillsammans att lära oss och sig att 
lyfta oss till mera kärlek.

Men innan dess skulle jorden ges mera av livets färg, den färg vi här kallar ljus. Och även om Du räknade alla de färger som finns i regnbåge kommen av samma ljus, så blev det ändå många fler än så, som hjälpte till att bygga vår regnbågsbro. 27 år och litet till är nu kvar att jaget självt ge mera färg. Blandas skall så mera gult med rött till varmare gyllene guldbrun färg. Och vilken färg det blev, det visste inte riktigt chibi, ännu. Men när hon börja dansa, vad förstod hon då? 

Vad förstod hon, Dani, när hon i sådana färger målade chibi som dansar? Med ögon av klarljus och klädsel i kärlekens röda. Så mera mjukt klarljus i byxor och över hjärtat en touche av 'heligt' vitt. Och sedan generöst av jagets gula, att ge mycken individualitet! Mera färg och mera färg och sedan mera liv. Och liv utan kiv med mindre slit och riv och mycket mera giv! Ville hon ha det så?

Var är det hon tänker på, Dani, 
när hon tittar sig i spegeln?  



'little dancer' av tussienou, 
Daniella Ringstedt!  


Så skall då Gud ges tillfälle att visa att han också är 
kärlek. För Gud är kärleken, Dani, men också kärlek 
så farfar han är. Jag har så här givit Dig två gåvor, av 
vilka den ena Du fick med detsamma. Den andra 
får Du vänta på, men inte särskilt länge.




Beautiful South - Les Yeux Ouverts.



Med tillönskan om en fin 26-årsdag.
Kram och grattis!


**
*


(c) copyright Daniella Ringstedt 2012, 
until further notice.